خدمات مركز پخش گوسفند زنده نمونه
پخش گوسفند نمونه با 15 سال تجربه و سابقه فروش گوسفند زنده در تهران آماده ارائه ي خدمات به شهروندان عزيز در تمامي نقاط تهران ميباشد.

بررسي رشد انواع بره 

در دامپروري فاكتورهاي مهمي وجود دارد كه بر رشد بره نر و بره ماده تاثيرگذار مي باشد. نژاد گوسفند و ژنتيك از جمله اين موارد به شمار مي رود. در حقيقت جدا از جنسيت بره عواملي مانند داروهاي تقويتي، تغذيه بره از علوفه هاي تازه و مرغوب و شرايط و محيط مناسب مي توانند در رشد بره هاي نر و ماده تاثيرات بسزايي را داشته باشند.
ميزان رشد بره گوسفند
 
مطلبي كه در تمامي مقالات بيان شده است، حاكي از اين موضوع هستند كه رشد كردن بره نر به طور چشمگيري بيشتر از رشد بره ماده مي باشد. البته پيش آمدن چنين وضعيتي دلايل علمي دارد اما به ظاهر كاملا پيداست كه در شرايطي يكسان رشد كردن بره هاي نر مي تواند بيشتر از رشد بره هاي ماده باشد. اساسا هورمون هايي كه در بدن بره ماده و بره نر وجود دارد باعث رشد جثه آنها مي شود اما از آنجايي كه ترشح اين نوع هورمون ها در بدن بره ماده زودتر از بره نر متوقف مي شود. لذا اين كمبود هورمون، آشكارا در رشد بره ماده قابل ديدن مي باشد.
 
متوقف شدن رشد بره ماده
 
عموما بره هاي ماده هنگام رسيدن به بلوغ رشد آنها متوقف شده و آماده باروري مي شوند كه اين مي تواند جزء مزيت هاي مهم يك بره ماده به شمار آيد. اما در هنگامي كه بره هاي نر و ماده به قصد فروش و درآمدزايي مورد پرورش قرار مي گيرند بايد گفت بدون شك پرورش بره هاي نر مي تواند سودآور تر باشد زيرا جثه بزرگتري داشته و وزن سنگين تري را شامل هستند. البته بره ماده ضمن داشتن وزن كم و ثابت خود براي دامپرور مي تواند فوايدي نظير بره زايي و فرآورده هاي لبني را داشته باشد. در بيشتر مواقع دامپروران براي چاق كردن بره هاي ماده و بره هاي نر سعي مي كنند بره ها را جدا از گوسفندان نر و ماده نگه داشته تا مبادا بره اي بارور شود. سپس در مكاني مناسب آنها را به صورت دستي تغذيه كرده و اجازه رفتن به چرا را به آنها نمي دهند. زيرا گشتن در چراگاه و پيدا نمودن علوفه مورد نياز خود مي تواند سبب كاهش وزن بره شود. در شرايطي داروهاي تقويتي مي توانند تاثيرات چشمگيري را در رشد كردن بره ها داشته باشند.
تاثير تغذيه و نژاد بره در ميزان رشد
 
تمامي دامپروران مي دانند كه قوچ ها هميشه از ميش ها جثه بزرگتري دارند. اما بسته به نژاد گوسفند هر يك از قوچ ها هم در يك وزن نسبي قرار دارند. به فرض مثال نژاد مهرباني گوسفندان از جمله نژادهاي گوشتي است كه قوچ هاي اين نژاد بيشترين وزن را به خود اختصاص داده اند. اما نژاد قره گل گوسفندان جزء گوسفندان پشمي هستند كه قوچ هاي اين نژاد بيشتر توليد كننده پشم هستند تا گوشت. از اين رو نژاد در ميزان رشد بره بسيار حائز اهميت مي باشد. همانطور كه ذكر شد عوامل ديگري نظير نگهداري و تغذيه در رشد بره ماده و بره نر تاثيرات مهمي دارد. پس نوع تغذيه دام و محيطي كه دام در آن چرا مي كند در وزن گيري بره موثر است و باعث مي شود تا يك نژاد از گوسفند در شرايط متفاوت رشد مختلفي داشته باشند.
تاثير اخته كردن در ميزان رشد گوسفند
 
يكي از عواملي كه سبب شده تا گوسفند از هر نژادي كه باشد وزن گرفته و جثه بزرگتري را به خود بگيرد، اخته كردن آنها مي باشد. در اين روش كه تنها در مورد قوچ ها اجرا مي شود، بره نر يا همان گوسفند نر از جفت گيري آن به وسيله اخته كردن جلوگيري شده تا تمام انرژي گوسفند صرف خوردن و وزن گيري شود. البته در روش ديگري دامپروران مانع از شير دهي گوسفند ماده به بره هاي خود شده و اجازه نمي دهند تا باروري مجددي داشته باشد كه در اين حالت گوسفند ماده به دنبال وزن گيري تمام روز را به خوردن علوفه مي پردازد كه اينحالت تاثير مستقيم در وزن گيري خواهد داشت.
 
 
امتیاز:
بازدید: 79
برچسب:
:
[ 1398/9/6  ] [ ۱۲ ] [ alivesheep ] [ ]
عوامل ضد تغذيه اي (ANFs)، همچنين به عنوان مواد مغذي، مواد ثانويه يا متابوليت هاي ثانويه گياه شناخته مي شوند، تركيباتي هستند كه ممكن است توسط خودشان يا از طريق محصولات متابوليكي مورد استفاده قرار گيرند. در صورت استفاده، اين خوراك مي تواند بر سلامتي و توليد حيوانات تأثير مي گذارند.عوامل ضد تغذيه اي ممكن است اثرات سوء متعددي داشته باشد: كاهش مواد مغذي، هضم پذيري، جذب مواد مغذي و غيره. سطح پايين عوامل ضد تغذيه اي در هر نوع خوراك دام توصيه مي شود و مقادير بالاي اين عوامل ممنوع است.
 
مشكلات شناسايي شده
 
اصلي ترين چالش ها در توليد حيوانات به ويژه براي نشخواركنندگان: كاهش هزينه هاي خوراك، بهبود كيفيت محصولات و افزايش توليد است. براي دستيابي به اين هدف، كشاورزان ترغيب مي شوند از استفاده از خوراك غير متعارف سوء استفاده كنند، شاخ و برگ و بوته ها را مرور كنند. با اين حال، مشكل تغذيه چنين مواد اين واقعيت است كه آنها حاوي عوامل ضد تغذيه اي مختلف با غلظت هاي مختلف هستند كه باعث ايجاد اثرات مضر براي حيوانات مي شود.
چرا مواد خوراكي گياهان حاوي عوامل ضد تغذيه اي هستند؟
 
عوامل ضد تغذيه اي به عنوان مكانيسم دفاعي در گياهان عمل مي كند. گياهان همچنين از عوامل ضد تغذيه اي گياه براي تعامل گياه با گياهان، براي نبرد با دشمنان خود و تعامل با محيط بيروني توليد و استفاده مي كنند. گياهان به عنوان سموم دفع آفات از مواد مغذي استفاده مي كنند و از خود در برابر باكتري ها، پرندگان و ساير حشرات محافظت مي كنند. فقط براي استناد به برخي از مثالها: طعم تلخ، رنگهاي غير جذاب، سمي، بوي بد و سركوب كننده هاي ايمني مي توان اشاره كرد.
اثرات مضر و سودمند آنتي مغذي ها
 
عوامل ضد تغذيه اي مي توانند اثرات غيرقابل پيش بيني بر روي حيوانات داشته باشند. چنين تأثيراتي مي تواند مثبت باشد:
بار انگل را كاهش دهيد
 
كاهش پروتئين در شكمبه
 
انتشار متان را كاهش دهيد
 
نفخ در حيوانات را كاهش دهيد
 
يا منفي:
كاهش خوراك
 
تبديل خوراك پايين
 
به پروتئين و ساير مواد مغذي مهم مورد نياز حيوانات موجود در خوراك متصل مي شوند
همچنين ممكن است در برخي موارد باعث مرگ شود.
 
بسته به ميزان غلظت مواد مغذي موجود در يك خوراك خاص. آنها در استفاده از مواد مغذي رژيم غذايي به روش هاي مختلف دخالت مي كنند، از جمله:
تركيب آن ها، هضم مواد مغذي را كاهش مي دهد.
 
به دستگاه گوارش حيوان آسيب مي رساند.
 
بازده هضم را كاهش دهد
 
مي تواند باعث رشد در حيوانات و راندمان خوراك شود.
 
سلامت و عملكرد حيوانات را تحت تأثير قرار دهيد.
شايع ترين عوامل ضد تغذيه اي در مواد غذايي گياهي است
 
فاكتورهاي ضد تغذيه كننده مخرب زير كه اغلب از طريق تجزيه آزمايشگاهي در مورد خوراك دام و علوفه مورد استفاده در تغذيه دام مورد آزمايش قرار مي گيرند. با اين حال ، اين ليست بسته به علاقه فرد ممكن است بي پايان باشد زيرا در بسياري از كشورها ايمني خوراك مورد نظر است.
 
عوامل ضد تغذيه اي رايج در خوراك دام و علوفه ها 
 
اين مواد عبارتند از:
ساپونين ها
 
تانن ها
 
مهار كننده هاي پروتئين
 
آلكالوئيدها
 
اسيدهاي آمينه غير پروتئين (ميموزين)
 
لكتين ها (فيتوهاماگلوتينين)
 
مهار كننده هاي تريپسين
اسيد فيتيك
 
اگزالات
 
مهار كننده هاي آميلاز
 
گليكوزيدهاي سيانوژنيك
 
آفلاتوكسين ها و گوسيپول.
 
روش هاي مقابله و كاهش عوامل ضد تغذيه اي در خوراك دام
 
استفاده از تكنيك هاي مناسب يا فرآيندهاي مؤثر يا تركيبي از تكنيك ها مي تواند به كاهش يا از بين بردن اثرات جانبي عوامل ضد تغذيه اي كمك كند. تكنيك هاي معمول و ارزان با هدف خنثي سازي يا كاهش عوامل ضد تغذيه اي موجود در مواد غذايي عبارتند از:
استفاده از پلي اتيل گليكول (PEG)، خشك كردن مواد خوراكي، استفاده از خاكستر چوب، روش تخمير حالت جامد و استفاده از ذغال فعال (Biochar)، و غيره اما هر تكنيك عواقب يا پيامدهاي خاص خود را از قبيل هزينه، نيروي كار و اثرات آن بر مواد مغذي مهم موجود در خوراك مورد نياز حيوانات در خوراك را دارد.
درك بهتر و مديريت بهتر عوامل ضد تغذيه اي لازم است تا كشاورزان بتوانند ضمن افزايش فوايد آن ها و در نتيجه امكان استفاده از مخازن وسيع از خوراك دام، از تكنيك هاي مناسب تري براي كاهش اثرات مضر عناصر مغذي استفاده كنند.
 
 
 
براي اطلاعات بيشتر مي توانيد به صفحات زير مراجعه نماييد : 
امتیاز:
بازدید: 63
برچسب:
:
[ 1398/9/6  ] [ ۱۲ ] [ alivesheep ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 2
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب